fbpx
disc golf begynder

Disc golf regler og introduktion

Læs dette indlæg og bliv klædt godt på til at spille disc golf

Disc golf er de seneste år blevet en utrolig populær sport herhjemme. Stigningen af spillere er specielt sket under corona-epidemien, hvor disc golf var en rigtig god måde at dyrke sport og fællesskab med afstand. Efter corona er disc golf stadig den perfekte hobbysport. Disc golf er en sund, billig og nem sport at komme igang med, og foruden frisk luft, så giver disc golf; aerob træning, øget koncentrationsevne og mental stimulering.

Alle fitnessniveauer og aldersgrupper (vi anbefaler fra 6 år) kan være med, og vi hos Hobbysport vil rigtig gerne hjælpe alle godt i gang med disc golf.

Dette indlæg er lavet som en introduktion, hvor du vil få svar på: hvad disc golf er, hvorfor du skal spille disc golf, hvordan man spiller disc golf og hvordan du finder en disc golf bane nær dig.

disc golf sjov

Se vores disc golf udvalg på shoppen

Kort om disc golf

Disc golf spilles på mange måde ligesom normal golf, på nær at man i disc golf anvender discs (mindre og hårdere frisbees) til at på færrest kast at få sin disc i kurven. Disc golf blev formet i 1970’erne og har siden vundet sin gang som en rigtig populær sport med over 100.000 PDGA-registrerede udøvere på verdensplan (det estimeres at der er omkring 500.000 regelmæssige spillere) og store internationale turneringer.

Læs mere om disc golfs historie her.

Når man starter en disc golf runde, så begynder man spillet fra banens tee-område ved hul 1, hvorfra man kaster mod banens mål, der typisk er en hævet metalkurv med lænker. Når en spiller kaster sin disc ned af fairwayen, må han eller hun foretage sit næste kast fra, hvor discen landte. Spilles der i en gruppe, kaster den spiller vis disc er længst fra kurven først. Andre spiller bør ikke gå foran den kastende spiller. Når discen er puttet i kurven, så er hullet færdiggjort. 

Disc golf regler

disc golf kodeks

Disc golfs officielle side Professional Disc Golf Association (PDGA) har en en regelkomité, der har en publiceret en lang regelmanual, men nye spillere behøver i første omgang ikke at læse den omfattende guide. 

I stedet bør nye spillere følge grundreglerne og etiketten, som er listet i det officielle billede (kodeks) ovenover.

Hvis i er en gruppe, der gerne vil spille og samtidig konkurrere, så gør det enkelt til at starte med. Individuelt tæl og noter antal kast på hvert af banens huller, og læg det samlede antal kast for vær spiller sammen til slut. Spilleren der har anvendt færrest kast har vundet. 

Hvis der ønskes yderligere råd og regler, så kan man finde den officielle PDGA-regelmanual her.

Find PDGA-regelmanual her.

Man kan også downloade den anerkendte disc golf app, Udisc. Udisc har en begrænset gratisversion, med scorecard for alle disc golf baner samt disc golf banekort og meget mere.

Find Udisc app her.

Se vores disc golf udvalg på shoppen

Indkøbskurv
Din kurv0
Din kurv er tom
Fortsæt shopping
0